Nieuws

CORONAVIRUS – MAATREGELEN BIJ ZORGGROEP PERSPECTIEF

De Rijksoverheid actualiseert regelmatig de te nemen maatregelen ter bestrijding van het coronavirus. Op dit moment wordt aangeraden:

  • Thuis te blijven bij neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts;
  • Houd 1,5 meter afstand (2 armlengtes) van anderen;
  • Vermijd drukte, als je ziet dat 1,5 meter afstand houden lastig wordt, ga dan weg.
  • Blijf in de buurt van huis. Reis zo veel mogelijk lopend of met de fiets.
  • Gebruik het openbaar vervoer alleen als het echt niet anders kan.
  • Werk zoveel mogelijk thuis, of spreid werktijden;
  • Beperkt bezoek aan/van kwetsbare personen.

Wij nemen hierin uiteraard onze verantwoordelijkheid. Naar u, uw omgeving, de cliënten, hun omgeving en naar onze medewerkers. De iets versoepelde maatregelen betekenen concreet dat wij de komende tijd noodzakelijke fysieke afspraken voorzichtig gaan opstarten, met de richtlijnen in acht nemend. Ambulante hulp hebben wij gelukkig in april met de nodige maatregelen weer kunnen fysiek kunnen oppakken. Is bezoek bij de cliënt in verband met gezondheidsklachten niet mogelijk, dan leggen we contact via de digitale weg. 

Ook de cliënten die op onze locaties wonen houden we op de hoogte van de te nemen maatregelen en hun rol daarin. Eén van de maatregelen is dat er geen extern bezoek kan worden ontvangen door bewoners. Uitzondering hierop geldt (onder strikte voorwaarden) voor gezinsleden van bewoners. Ook het afleggen van niet noodzakelijke bezoeken door onze cliënten buiten hun woonlocatie, raden we nog steeds af.

Voor onze medewerkers geldt ook dat we fysieke ontmoetingen tot een minimum terugbrengen. Personeel dat thuis kan werken werkt sinds 16 maart zoveel mogelijk thuis. Dit duurt in ieder geval tot 1 juli. Onderling overleg vindt telefonisch en online plaats. Externe bezoeken worden tot een minimum beperkt. Wilt u iets komen brengen, deponeer het dan in onze brievenbus of stuur het – liever – digitaal.

Daarnaast nemen we de gebruikelijke hygiënemaatregelen in acht, zoals aanbevolen door het RIVM.

We vragen uw begrip voor een mogelijk verminderde telefonische bereikbaarheid aangezien kantoormedewerkers momenteel thuiswerken. Dit kan betekenen dat een collega wellicht niet direct bereikbaar is maar dat u teruggebeld zult worden. De meest efficiënte weg is dat u via e-mail contact met ons opneemt via info@thuisbasisveteranen.nl.

Update: 25-05-2020